Cesur Yürekler


Bank Asya 1.Lig’in de altyapısından en çok futbolcu oynatan ve mucizeler yaratan tek takım Bucaspor …!

Bank Asya 1.Lig’in 1.devresi bitmeden 2 as oyuncumuz kesin olarak takımdan ayrıldı ve olumsuz ekonomik tabloya rağmen lakabımıza yakışır şekilde Fırtına gibi oynadık.
Göztepe’yi Atatürk stadının çimlerine eze eze gömen Bucaspor, Bank Asya lideri Elazığspor’a da acımayarak lig tatiline kötü gönderdi. Göz-Göz’ü 20 yaş ortalaması futbolcu kadrosu ile dize getiren Fırtına, pohpohlanmış bir takımın havası nasıl alınır tüm yandaş İzmir medyasına gösterdi. Göztepe’ye tapan İzmir medyası, Bucaspor’a antipatik bir çizgide hareket ederek ağız birliği etmişçesine kulübü karıştıracak sürekli farklı haberler yapmaktadır. Bu yandaş medya nasıl işliyor, Bucaspor’u karıştırmak için kimlerden destek alıyor gayet iyi biliyoruz.. İzmir medyası, yol yakınken aklına başına alsın ve paranın köpeği olmasın!
AbGOLkadir Özgen
Bucaspor’a, Kayserispor’dan transferden edildiğinde eleştirilerim olmuştu. Fakat Abdülkadir Özgen, Sait Karafırtınalar’ın ona forma şansı vermesiyle eleştirilerimin haksız olduğunu gösterdi. Kayseri’de sakatlığından dolayı top oynayamayan ve uzun süre futboldan ayrı kalmış bir oyuncunun futbola bu kadar iyi döneceğini kimse tahmin edemezdi. Abdülkadir’in kumaşı kısaca sağlam çıktı.
Abdülkadir sezon sonu büyük ihtimal Bucaspor’dan ayrılacak ve hedefine doğru emin adımlarla ilerleyecek. Bucaspor Kulübü yönetimi de onun önünü tıkamakta niyetli değil fakat sezon sonuna kadar takımda kalıp devre arasında ayrılmamasını istiyor. Abdülkadir’de, yeniden doğduğu Bucaspor’a vefa borcunu ödemek için bu teklifi büyük ihtimal geri çevirmeyecek.
Abdülkadir’i tebrik ediyorum. Süper Lig’den düşmüş bir takımı terk edenlerden olmadı ve takımda kaldı. Bank Asya’da da zorlu bir süreçten geçen Bucaspor’dan yine ayrılmayı düşünmeyerek ne kadar karakterli bir futbolcu olduğunu gösterdi. Kamil ve Jebrin gibi Bucaspor’a para kazandırmadan asla gitmem diyerekten son noktayı adam gibi koydu !
Bucalı Gençler
Türkiye’de altyapı mucizesi yaratan Bucaspor dillere desten bir şekilde yoluna devam ediyor.
Bucaspor’un altyapısından gelen Bucalı gençler; Buca’nın sokaklarında yetişmiş, kültürünü benimsemiş, havasını solumuş, suyunu içmiş, samimi arkadaşlık bağlarıyla ve bunun ayrıcalığıyla sahada hareket etmektedir.
Aslında bu başarıya mucize dememek gerekir. Direk sistemli bir çalışmanın meyvesini kısa sürede toplamak diyelim. 2007 yılında kurulan Bucaspor Futbol Akademisi, 2011 yılında şuan Bank Asya 1.Lig’de 6 tane oyuncusunu oynatmaktadır. 2-3 sene sonra bu durum büyük ihtimal 10 oyuncuyu geçecek gibi gözüküyor. Altyapıdan resmen bir futbolcu ordusu geliyor. Bu çocukları Bucaspor diğer kulüplere göre kolay kolayda harcamıyor. Örnek Emrecan Afacanoğlu, Berkay Samancı, Kadir Atkın hepsi sakat olmasına ve uzun süre oynamamasına rağmen altyapı geçmişlerine güvenilerek elde tutuluyorlar. Nasıl Abülkadir’in altyapı geçmişine inandıysa Bucaspor Kulübü, bu genç yeteneklere de inanıp sabrediyor ve destek oluyor.
Ligin 2.yarısında Emrecan, Berkay ve Kadir kesin olarak takıma geri dönüyor. Bucaspor transfer yasağı nedeniyle transfer yapamayacak fakat bu iyileşen oyuncular ve A2’den A takıma yükselecek oyuncular yapılacak transferlerden daha yararlı olacak.
Elazığspor Maçını Hakeme Rağmen Kazandık
Elazığspor’u 2-1 yendiğimiz maçın hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu üstümüze çok oynadı. Abitoğlu, Elazığ’a bir tane sarı kart verirken, Bucaspor’a ise aynı pozisyonlarda sarı kartları havada uçurdu. Penaltı, penaltı değildi. İlk yarıda son atağımızda maçı bitirdi ve Elazığ defansı bomboştu yüzde yüzlük gol kaçtı. 4 dakika uzatma dedi en az 7 dakika oynattı. Bucaspor Kulübü Basın Sözcüsü Volkan Göksu, Abitoğlu’nun kötü yönetimi hakkında kesin olarak basın açıklaması yapması lazım. Geçen sene gibi sessiz kalınmamalı hakem hatalarında. 2.yarı yoksa üzerimize hakemler çok oynayacak gibi.
Kısaca, Mustafa Kamil Abitoğlu’na rağmen maçı aldık. Helal olsun Bucaspor’lu oyuncularımıza.
BucasporFan.Com Yazarı ”Efkan AYHAN ”

Hiç yorum yok: