BucasporFan, Mehmet Bektur ile Görüştü


BucasporFan.Com olarak dün Bucaspor Kulübü Başkanı Mehmet Bektur ile kulüp binasında özel bir görüşme gerçekleştirdik. BucasporFan yönetiminden Efkan AYHAN’ın sorularına samimiyetle cevap veren Mehmet BEKTUR sitemize çok özel açıklamalarda bulundu…

Mehmet Bektur, 29 kişiden oluşan çok iyi bir yönetim kurduklarını ve bu yönetimde Buca’nın her kesiminden insanın yer aldığını belirtti.
As başkanların özellikle eski dönemin ve yeni dönem aktif yöneticilerinden seçildiğini belirten Mehmet Bektur, bu göreve eski dönemden Adnan Dolma’nın ve Mustafa Korkmaz’ın, yeni dönemden ise Hüsnü Kaya’nın getirildiğini söyledi.
Finans ve Mali İşler Sorumluları olarak kendisinin çok güvendiği isimler olan Salih Timur Yaykıran, Adil Demir, ve Zeki Karaoğlu seçildiğini söyleyen Bektur,  ayrıca altyapı sorumlusu yöneticisi Seyit Mehmet Özkan’ın olduğunu, aralarında basının yazdığı gibi hiçbir sorunun olmadığını belirtti.
Bektur, Kaynaklar Seyit Mehmet Özkan Tesislerinin 118 dönümlük bir arazi üzerine kurulduğunu ve bu tesisin ismi Seyit Mehmet Özkan konulurken kendisine hiçbir şart koşulmadığını söyledi. Ancak devletten izin alarak vefat eden annemin adına ben okul yaptırmak istesem devlet sadece benden isim için 10 milyon TL para isteyecek dedi.  Bektur, Seyit Mehmet Özkan’ın ismi 118 dönümlük araziye verildi ve kulübe hiçbir karşılık beklemeden verdiği paraların boşa gitmediğini söyledi.

Tüm fotoğrafların üstüne tıklayarak büyük boyutta görebilirsiniz.
Transfer Yasağı Kalkıyor
Transfer yasağının Haziran ya da Mayıs ayında kaldırılacağını belirten M.Bektur, TFF ve FİFA ile görüşülerek komisyon kurulmaya çalışacağını ve borçların ödeneceğini söyledi.
2. Planda ise ise devlete olan 2 milyon 800 bin TL’lik borcun ödeneceğini belirten Bektur, bu borcun büyük bir bölümünü KDV olan kısmı oluşturmaktadır. Devlet ile kulübümüz arasında bu borçlar taksitlendirilmiş durumda olduğunu belirten Bektur, bu borcun biran önce kapatılıp çözülmesi gerektiğini aksi takdirde TFF ve FİFA’ya göre devletin daha çok baş ağrıtacağını söyledi.




Fikstür Zor
Bucaspor’un 3 İçerde, 3 dışarda, 1 tane de tarafsız sahada olmak üzere 7 maçının kaldığını söyleyen Bektur, fikstür zor olsa da tek hedeflerinin ilk 6 olduğunu ve başka amaçlarının olmadığını belirtti.
Kimse Bir Yere Gidemez!
Takımın dağılmaması için yeni yönetim için de 2 milyon TL para toplanacağını söyleyen Bektur; ”Biz bu parayı verdikten sonra kimse bir yere bedelsiz gidemez”dedi.
3 Oyuncu Satılacak
Yeni sezon öncesi iyi getiri sağlayacak 3 oyuncunun satılabileceğini söyleyen Bektur, bu oyunculardan gelecek para ile 5-6 tane kaliteli transfer yapılabileceğini belirtti. İskelet kadronun korunacağını, 5-6 transfer yapılacağını ve altyapıdan en az 5 oyuncunun A takıma kazandırılacağını söyleyen Bektur, özellikle Taylan Antalyalı’ya gelecek sezon da kendisine çok güvendiğini dile getirdi.
Evlatlarımıza Kapımız Açık
Mehmet Batdal’ın, Bekir Yılmaz’ın ve Sercan Kaya’nın kendisini yeniden başkan olduğu için kulüp binasına gelerek nezaket ziyaretinde bulunduğunu söyleyen Bektur; ”Bu 3 oyuncumuza ve altyapımızdan yetişen tüm oyuncularımıza kapımız açık” dedi.
Mehmet Batdal’ın, Bucaspor’a transfer olacağı haberlerine de açıklık getiren M.Bektur, ” Batdal bizim altyapımızdan yetişmiş öz evladımız gibi, bugün gelmek istese kapımız ona sonuna kadar açık, eğer Bucaspor’a geri gelirse takımın kaptanlığını Batdal yapacak” dedi.
Sercan ve Bekir için de aynı şeylerin geçerli olduğunu söyleyen Bektur, eğer bu oyuncular Süper Lig’de hedefleri olan takımlar dışında altyapısı olmayan ve onları ileri taşımayacak kulüplere giderse hoş karşılamayacağını, Bucaspor’da oynamalarının daha akıllıca olacağını söyledi.
Sait Hoca ile Devam Etmek İstiyoruz
Sait Karafırtınalar’ı her zaman Bucaspor’un başın da görmek istediğini söyleyen Bektur; ”Sait Hoca ile sonuna kadar gitmek istiyoruz fakat kendisi gitmek isterse gideni durduramazsınız” dedi. Sait Hoca ile iyi arkadaş olduklarını belirten Bektur, Sait Karafırtınalar’ın kendisini kırmayacağını ve her zaman başlarının üzerinde yeri olduğunu, bu takımın bu sene 36 puan toplayacağını sezon başı inanmadığını fakat Sait Hoca’nın bunu başardığını ve sonsuz takdiri hak ettiğini, ayrıca Sait Hoca’nın tam olgunlaşmadan ve pişmeden Bucaspor’dan ayrılmaması gerektiğini dile getirdi.


Bucaspor A.Ş Şimdi Zamanı Değil
Bektur; ”A.Ş konusunun şimdi tartışılacak konu olmadığını, tüm borçlar temizlenip ondan sonra bu konu konuşulmalı”dedi. Yoksa borç için de A.Ş yoluna gidilirse kulübün 2-3 kişi arasında şahıs şirketi durumuna geleceğini söyledi. Borçlar temizlendikten sonra daha şeffaf bir ortam da A.Ş konusunun tartışıla bileceğini söyleyen Bektur, bu konu konuşulmaya devam eder ve gündemimizi durduk yere meşgul ederse kendilerini ileriye değil sürekli geri götüreceğini belirtti.
Bülent Uygun’u İstemedim
Başkanlığın da Bülent Uygun’un takımın başına getirilmesine sonuna kadar karşı olduğunu, hatta Bülent Uygun ile hiç konuşmadığını belli ricalar sonucunda mecburiyetten konuştuğunu dile getiren Bektur, Samet Aybaba’yı da Adnan Dolma’nın istemediğini söyledi.
Bektur, Süper Lig’e çıkıldığında transfer komitesine sadece Ragıp Başdağ, İbrahim Dağaşan ve Carlos’un gelmesini istediğini ilettiğini, diğer gelen oyuncuların ise hedefsiz seçim olarak değerlendirdiğini söyledi.
Erman ve Yılmaz’ın Yeri Ayrı
Bektur, Erman ve Yılmaz’ı her zaman ayrı bir yerde gördüğünü, bu iki oyuncunun farklı sezonlarda Bucaspor’un başarısı için her şeye katlandığını, ilerde de ihtiyaç olursa teknik kadroda katkı sağlayacaklarını, Bucaspor’un başarısı için ellerinden geleni yapacaklarına inandığını belirtti.
Bucaspor Meydanı
Bucaspor’un son 3-4 yıl da yeni yeni camia olmaya başladığını söyleyen Bektur, ”Ne zaman herkes yakasında Bucaspor rozeti veya formasıyla bir gün sokağa çıkarsa işte o zaman camia olmayı tamamladık der ve böyle güzel yerler inşa etmeye karar veririz” dedi.
Buca Arena’nın Eksikleri Giderilecek
Bucaspor’un mabedi olan Buca Arena’nın eksikleri hakkında da bizlerden bilgi edinen Bektur, taraftarlarımızın daha iyi şartlarda maç izlemesi için gerekli mevcut şartların iyileştirileceğini, taraftarlarımızın maça geldiğin de hiçbir sıkıntı çektirmeyeceklerini belirtti.
BucaStorm’un Çalışmaları Başladı
Yakın zaman da hayata geçirilecek olan projenin ön çalışmalarının başladığını söyleyen Bektur, BucaStorm açıldıktan sonra Şirinyer’de ve Buca’da bulunan spor mağazalarına özellikle Şirinyer Yalı mağazasına BucaStorm standı açılarak taraftarlarımıza hizmet verileceği, ayrıca kulüp binasının girişindeki alt kısmında BucaStorm mağazası olacağını açıkladı.
Bektur, Süper Lig’e çıkarken okullara dağıttıkları ücretsiz forma ve ücretsiz öğrenci bilet uygulamasını tekrar hayata geçirileceğini, Buca Kaymakamının da bu sosyal projelerde gönüllü destek olduğunu söyledi.
Haber: BucasporFan.Com / Efkan AYHAN

Hiç yorum yok: